Hoe presenteer jij jezelf op Social Media?

Local Recruiter 5-3-2018 11:58
Categorieën: Algemeen

Hoe presenteer jij jezelf op Social Media?

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken… En we weten allemaal dat een eerste indruk belangrijk is als je gaat solliciteren. Maar voor je op sollicitatiegesprek komt heeft de intercedent of recruiter waarschijnlijk al jouw Facebook en LinkedInpagina bekeken. Zijn die een beetje representatief?

Hoe zorg je ervoor dat je ook op internet representatief bent? Hieronder een aantal tips:

Google jezelf
Welk beeld heeft Google van jou? Zoek jezelf op en bekijk ook welke afbeeldingen er van jou op internet te vinden zijn. Berichten en afbeeldingen die niet positief bijdragen aan jouw imago kun je het beste verwijderen.

Facebook
Je Facebookprofiel kun je gelukkig eenvoudig afschermen via 'privacyinstellingen'. Op die manier is de inhoud van jouw pagina niet meer zichtbaar voor onbekenden. Je profielfoto en je 'likes' blijven echter wel zichtbaar voor de buitenwereld. Zorg dus dat je profielfoto professioneel is.

Twitter
De meeste mensen hebben een openbaar profiel op Twitter, wat inhoudt dat iedereen je mag volgen en jouw tweets kan bekijken. Je kan Twitter inzetten om te solliciteren, maar zorg wel dat je oude tweets verwijderd die niet in je voordeel werken.

LinkedIn
Het is belangrijk om een actueel en overzichtelijk LinkedIn profiel te hebben. Zorg dat je foto professioneel is, dat je werkervaring is bijgewerkt en dat te zien is welke opleiding je hebt afgerond. Je LinkedIn profiel afschermen kan, maar is niet logisch als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Instagram
Je Instagram profiel kun je gelukkig volledig afschermen. Dat is wellicht goed om te doen als je foto's ongepast zijn of niet echt representatief voor die baan als docent of salesmanager. Maar als je Instagram profiel juist een heel mooi beeld geeft van wie jij bent en je foto's een positieve uitwerking kunnen hebben op je sollicitatie, is het slim om je profiel openbaar te houden natuurlijk.

 

 blog_image:article_localr_15202480365a9d24e469d5c.png:end_blog_image

Reageer

Onze klanten