Zes tips om je goede voornemens wél vol te houden!

Local recruiter 20-12-2017 14:16
Categorieën: Algemeen

Wil jij (meer) gaan sporten, gezonder eten of stoppen met roken? Zit jij in reorganisatie en heb je behoefte aan meer grip? Of meer zelfvertrouwen? Met deze 6 tips houd jij je goede voornemens dit keer wél vol.

1. Denk in kleine stapjes
Deel je veranderdoel op in behapbare stukjes. Dus: de komende maand rook ik niet, in plaats van: ik stop voor altijd. Of als je meer wilt bewegen: Vermijd de lift en pak de trap.

2. Deel je voornemen
Praat met je omgeving over jouw goede voornemen. Wanneer je je voornemen niet met anderen deelt, hoef je alleen verantwoording aan jezelf af te leggen als het niet lukt. Maar je wilt je partner, familie, vrienden en collega’s natuurlijk niet teleurstellen. Je wilt laten zien dat jij sterk genoeg bent en de daad bij het woord voegt. Bovendien kunnen de mensen om je heen je moed inpraten als je het even lastig hebt.

3. Stel realistische doelen
Binnen twee maanden de Kilimanjaro beklimmen, terwijl je het je nu al moeite kost om bij de koelkast te komen? Oef! Neem even gas terug! Je bent al gauw geneigd te snel en te veel te willen. Als blijkt dat je voornemen onrealistisch is, werkt dat enorm demotiverend en is de kans groot dat je helemaal opgeeft. Als je haalbare doelen stelt, die je vervolgens ook behaalt, geeft dat juist heel veel energie en motivatie!

4. Herhaal!
Wil je je gedrag veranderen, dan wil je jezelf een nieuwe gewoonte aanleren. Dat doe je door herhaling: iedere keer dat je dezelfde actie uitvoert in een situatie, wordt de gewoonte sterker. De kans dat je je aan je goede voornemen houdt, wordt hierdoor groter. Stel dat jij tijdens het uitlaten van de hond altijd even een kroketje uit de muur trekt. Blijf dan diezelfde route lopen, maar dan zónder dat kroketje te eten. Iedere keer dat het je lukt om de friettent voorbij te lopen, groeit je vertrouwen.

5. Plak een kreet op de koelkast
Wil je jezelf blijven herinneren aan je goede voornemens? Plak een of meer kreten of inspirerende quotes op je koelkast. Voor elke dag een reminder!

6. Wees lief
Wees voor jezelf net zo vriendelijk en lief als je voor een goede vriend of vriendin zou zijn. Heb je toch weer langer doorgewerkt dan je je had voorgenomen? Kan gebeuren! Een wijntje gedronken tijdens je alcoholvrije week? Jammer, maar helaas. Schuldgevoelens brengen je nergens. Borst vooruit, een positieve houding en hup! Jouw doel is nog steeds haalbaar!

blog_image:article_localr_15137768275a3a66bba0cec.jpg:end_blog_image

Reageer

Onze klanten