Zo vind je een nieuwe baan met LinkedIn

Local Recruiter 15-3-2018 14:07
Categorieën: Algemeen

Als je echt werk maakt van je LinkedIn-profiel onderscheid je je van de massa. Een opvallend en uitgebreid profiel wekt vertrouwen bij recruiters en vergroot ook de kans op een nieuwe baan.

Stap 1: Wat voor baan zoek je?
Stel jezelf de volgende vragen:

- Welke sector past bij mij?
- Wat voor functie zou ik willen?
- In welke plaats of omgeving wil ik werken?

Stap 2: Zet je ambitie in je headline
Als je jouw ambitie duidelijk omschrijft in je headline, word je sneller gevonden door Recruiters en vind je dus sneller werk. Zet de functie die je zoekt in je headline, wat je komt brengen, welk probleem jij oplost voor je nieuwe werkgever en dat je beschikbaar bent.
Het liefst ook in welke omgeving en voor hoeveel uur.

Bijvoorbeeld:

Accountmanager | Sales | Relatiebouwer | 10jr ervaring in Zuid-Europese markt | FT Beschikbaar
Of:
Op zoek naar functie als telefoniste, receptioniste, gastvrouw. Per direct beschikbaar 24u/wk.

Stap 3: Laat je visitekaartje achter bij de juiste mensen
Nee, dan bedoelen we niet een papieren visitekaartje, maar je digitale visitekaartje! Iedereen doet het: kijken wie er op jouw LinkedInprofiel heeft gekeken. Hier kun je ook handig gebruik van maken. Zoek alle belangrijke mensen van voor jou interessante bedrijven op en check hun profielen. Ze zullen ook jouw profiel bekijken, let maar op!

Stap 4: Volg bedrijven waar je zou willen werken
Wil je er als eerste bij zijn als er een vacature van jouw droombedrijf verschijnt? Dat kan! Volg de bedrijven waarin jij geïnteresseerd bent, door op hun company page rechtsboven op 'follow' te klikken. Zo verschijnen al hun statusupdates, vacatures, nieuwtjes en carrièreswitches in jouw tijdlijn op de homepage. Zo ben je altijd direct op de hoogte en kun je snel reageren.

TIP: Door statusupdates van bedrijven te lezen, weet je wat bedrijven bezighoudt. Dat kan goed van pas komen in een gesprek, want zo kun je vragen stellen die goed aansluiten bij het bedrijf.

Stap 5: Gebruik je eerstegraadsconnecties
Laat iemand een goed woordje voor je doen! Op de company page van jouw droombedrijf zie je aan de rechterkant staan: 'How you're connected'. Zitten er mensen uit jouw netwerk tussen? Misschien kunnen zij hun HR-manager wijzen op jouw profiel. Als je echt goede connecties van elkaar bent, kunnen ze jou vast een beetje promoten, zodat je in elk geval boven op de stapel komt!

Stap 6: Laat je tweedegraadsconnecties jou voorstellen aan de hiring manager
'How you're connected' werkt natuurlijk niet alleen bij company pages, maar ook bij persoonlijke profielen. Dus pak het belangrijkemensenlijstje van stap 3 er nog eens bij en kijk wie van jouw connecties hen kent. Klik op 'get introduced' en vraag of ze jou willen voorstellen.

Stap 7: Let the world know!
Helpt al dat netwerken niet? Laat de wereld weten dat je op zoek bent! Laat in een statusupdate weten dat je een nieuwe baan zoekt, maar ook in de groepen waar je lid van bent. Wees wel specifiek, want met 'ik zoek werk' kom je er niet.

Stap 8: Stuur een privébericht
Last but not least: stuur een enthousiast privébericht naar je connecties. Niet iedereen komt even vaak op LinkedIn, dus je statusupdate wordt misschien gemist. Een privébericht komt ook in hun inbox terecht.

De netwerker wint!
Een nieuwe baan vinden is niet makkelijk, zeker niet als je pas bent afgestudeerd. De meeste werkgevers kiezen toch sneller voor mensen met werkervaring. Juist daarom is het belangrijk dat je goed leert netwerken.

TIP: Ook Local Recruiter is op zoek naar versterking! Bekijk onze vacatures eens of word ook Local Recruiter…

blog_image:article_localr_15211195455aaa7139af677.jpg:end_blog_image

Reageer

Onze klanten